Skip to main content

HomeBlog

Voor restaurants is online aanwezigheid bijna niet meer weg te denken. Hierbij is een goede restaurantwebsite natuurlijk zeer belangrijk. Hoe zorg je dat jouw website een onvergetelijke eerste indruk achterlaat? En belangrijker nog, hoe verander jij je websitebezoekers in echte gasten?

In dit artikel zetten wij de vier belangrijkste tips voor een goede restaurantwebsite voor je op een rijtje.

TIP 1: ANTICIPEER DE BEHOEFTES VAN JE BEZOEKERS

Anticipeer de behoeften van je online bezoekers net zoals je dat zou doen voor gasten in het restaurant. Wanneer breng je bijvoorbeeld het menu? Hebben de gasten behoefte aan een drankje bij aankomst?

Dat geldt dus ook voor jouw website. Wat hebben jouw online bezoekers nodig? Waar zijn ze naar op zoek? Uit ervaring kunnen we vertellen dat de meeste bezoekers op restaurantwebsites vooral op zoek zijn naar het volgende:

  • Het menu
  • Het reserveringsplatform
  • Praktische informatie zoals de locatie, openingstijden en telefoonnummer
  • Online bestellen/afhalen (indien beschikbaar)

Het is essentieel dat deze basisinformatie een prominente plek krijgt op je restaurantwebsite. Probeer als het ware deze basisinformatie op een vaste plaats te verankeren, zodat je websitebezoekers waar ze ook scrollen de meest belangrijke informatie in één oogopslag kunnen zien.

TIP 2: EEN MOBIELVRIENDELIJKE WEBSITE

Tegenwoordig zijn mensen niet langer beperkt tot hun desktops als het gaat om het surfen van het internet. Uit onze data is gebleken dat wel 80% van alle website bezoeken mobiel plaatsvindt. Op dit gebied valt er dus veel te winnen.

Zorg ervoor dat je website er ook goed uitziet op mobiele apparaten. Het makkelijkste zou een responsive webdesign zijn. Hierbij maakt het niet uit welk apparaat jouw online bezoekers gebruiken. De website past zich automatisch aan op het formaat van het apparaat. Zo zorg je voor een goede ervaring voor al je online bezoekers.

TIP 3: EEN GOEDE ONLINE BELEVING

Naast de bovenstaande punten is het natuurlijk ook belangrijk dat de online beleving van je website fijn is. Hoe geef je potentiële gasten alvast een idee van wat ze kunnen verwachten? Simpel! Laat ze de sfeer als het ware proeven met beeldmateriaal dat past bij jouw concept. Denk hierbij aan foto’s of video’s van gerechten, je restaurant, de chef, etc. Zo geef je potentiële gasten alvast een voorproefje van wat ze kunnen verwachten als ze jouw restaurant bezoeken. Wil jij leuke foto’s voor je restaurantwebsite maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan de handige tips in dit artikel!

TIP 4: SEO

Je mooie website staat online en je bent er maar al te trots op. Helaas valt het aantal online bezoekers tot nu toe wel nog wat tegen. Wat nu? Hoe zorg je ervoor dat meer restaurantbezoekers jouw website online kunnen vinden?

Om dit op te lossen zou je misschien kunnen, denken aan het adverteren in zoekmachines (SEA). Naast deze optie bestaat er natuurlijk ook zoekmachine optimalisatie of te wel SEO. SEO op zichzelf is natuurlijk een zeer brede term waar veel over verteld kan worden. Wij zetten alvast twee tips voor je neer waar je vandaag al mee aan de slag kunt gaan:

  • Voeg je menu toe als HTML-tekst in plaats van een foto of PDF
    Dit geeft de zoekmachine de mogelijkheid om het menu als het ware te ‘lezen’. Zo kom jij hoger in de zoekresultaten als iemand bijvoorbeeld op zoek is naar een pizza of burger in hun omgeving.
  • Zorg ervoor dat je restaurant lokaal te vinden is
    Een onmisbaar kanaal hiervoor is Google Mijn Bedrijf. Door de lokale SEO van Google Bedrijfsprofielen komt de informatie die jij deelt boven sites van derden die verouderde informatie delen. Als pluspuntje kun je ook verschillende CTA (call-to-action) knoppen toevoegen voor bijvoorbeeld direct reserveren of het bekijken van het menu.

Weet je nou niet zo goed hoe je een Google Mijn bedrijf profiel opzet? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie.

CONCLUSIE

Op het online gebied is er voor jouw restaurant dus veel te winnen. Naast deze vier belangrijke elementen denk je misschien ook wel aan SEA of ads voor op je social media. Wil je dit jaar je webdesign naar een hoger niveau tillen, maar weet je nog niet hoe? Geen probleem! In toekomstige artikelen zullen we hier gedetailleerd op ingaan en meer tips en trucs delen waarmee jij het beste kan halen uit je online inspanningen.

meer weten over dit onderwerp?

Ontdek hoe wij jouw restaurant op online gebied kunnen verbeteren met één van onze specialisten. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

020 210 1645
hello@thepixelbakery.nl