Skip to main content

HomeBlog

Als het gaat om het bouwen van een website, heb je als horecaondernemer een verscheidenheid aan keuzes. Zo kun je kiezen voor een webdesignbureau, een freelance webdesigner of een marketingbureau gericht op de horeca. Met al deze keuzes kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. In dit artikel zetten we de voordelen en nadelen van elke keuze overzichtelijk voor je op een rijtje.

DE VOOR- EN NADELEN VAN EEN FREELANCE WEBDESIGNER

Freelance webdesigners zijn zelfstandige ontwerpers die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van websites. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het visuele ontwerp. Dat zit wel goed! Er zijn echter wel enkele voor- en nadelen waar je mee te maken kunt krijgen als je een freelancer inhuurt om jouw restaurantwebsite te ontwerpen.

De voordelen

Freelancers zijn toch wat flexibeler als het gaat om hun schema’s. Daarnaast zijn ze eerder 24/7 beschikbaar dan bijvoorbeeld een regulier webdesign bureau met vaste werktijden. In geval van nood kun je er dan ook vaak van uitgaan dat ze buiten reguliere kantooruren bereikbaar zijn. In de dynamische horecawereld heb je hier als horecaondernemer dus zeker baat bij.

De nadelen

Freelance webdesigners kunnen echter niet altijd alle aspecten van een project aan.  Dit kan natuurlijk een voordeel zijn wanneer je slechts één taak voltooid wilt hebben. Wat gebeurt er echter als je website eenmaal online staat? Als er later vragen of problemen opduiken, kun je er misschien alleen voor komen te staan.

Je zou de freelancer een contract kunnen aanbieden om het probleem op te lossen, maar ze zijn niet verplicht dit aanbod te aanvaarden. Van verouderde menu’s tot belangrijke veiligheidsupdates, restaurantwebsites moeten onderhouden worden. Als horecaondernemer wil je natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Is het dan toch beter om te kiezen voor de zekerheid van een regulier webdesign bureau?

DE VOOR- EN NADELEN VAN REGULIERE WEBDESIGN BUREAUS

Met een simpele zoekopdracht op Google merk je al snel dat er genoeg webdesign bureaus zijn waaruit je kan kiezen. Een goede partner vinden vergt natuurlijk tijd en onderscheidingsvermogen. Laten we eens kijken naar de voordelen en nadelen van het samenwerken met een webdesign bureau.

De voordelen

In tegenstelling tot het werken met een freelancer, heb je bij een bureau wat meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld voordeel halen uit de expertise en vaardigheden van meerdere professionals binnen een team. Daarnaast heeft een webdesign bureau ook een reputatie die ze hoog moeten houden. Ze willen tenslotte geen negatieve online recensies over hun werk en dat houdt ze dan ook verantwoordelijk om kwaliteit te blijven leveren.

Je kunt er dus vaak zeker van zijn dat je een goede website kan verwachten als je een samenwerking aangaat met een webdesign bureau. Helaas zijn er toch enkele nadelen waar jij als restaurateur rekening mee moet houden.

De nadelen

Grotere teams brengen wel meer processen en een duidelijkere hiërarchie van rollen met zich mee. Hierdoor is het project misschien niet zo hands-on als het zou zijn met een freelancer. Daarnaast heb je ook te maken met reguliere werktijden. Bij problemen of veranderingen heb je als restaurateur baat bij flexibiliteit. Je wilt natuurlijk geen voicemailbericht horen wanneer je reserveringssysteem of hele website eruit ligt.

Een team werkt samen aan een project voor een klant

Of je nou kiest voor een freelance webdesigner of een webdesign bureau, beide opties zullen waarschijnlijk zorgen voor een mooi en goed ontworpen website. Toch kan het wat langer duren om het gewenste resultaat te bereiken. Zo moet er vooronderzoek verricht worden om te begrijpen wat een restaurantwebsite precies nodig heeft. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten waar een restaurantbezoeker online op zoek naar is en wat ze aantrekt. Dit kost natuurlijk allemaal tijd en deze langere looptijd kan zich vertalen in een hoger kostenplaatje dan misschien nodig is.

Is er dan misschien een optie speciaal voor de horeca?

EEN ONE-STOP-SHOP VOOR DE HORECA

Misschien hoor je deze term voor het eerst en denk je een onestopshop voor de horeca, wat houdt dat in? Wij leggen het je graag uit! Naast de bovengenoemde opties is het ook mogelijk om samen te werken met een marketingbureau dat speciaal gericht is op de horeca. Als horecaondernemer profiteer je dan van een team van webdesigners en SEA-specialisten die ervaring hebben in de horeca en de ins en outs van de dagelijkse restaurantactiviteiten begrijpen.

Hier blijft het echter niet bij! Bij een onestopshop heb je ook de mogelijkheid om andere diensten af te nemen om jouw horecaonderneming zo goed mogelijk te presenteren online. Hierbij kun je denken aan fotografie, videografie, het beheren van socialmedia-accounts of het inzetten van social ads. Kortom, alles is mogelijk!

WAT JE KAN VERWACHTEN BIJ THE PIXEL BAKERY

Of het nu gaat om Instagram of jouw website, wij zijn 100% gericht op jouw horecaonderneming. Bij The Pixel Bakery ben jij niet een nummertje, maar een echte partner. Als je een samenwerking met ons aangaat, kan je verwachten dat jouw wensen, doelen en stijlen van A tot Z meegenomen zullen worden in het ontwerpproces. Dit gepaard met onze expertise in de horecabranche zorgt voor niet alleen een mooie, maar ook heel praktische website waar zowel jij als je gasten tevreden mee zullen zijn.

Als jouw website eenmaal online staat, ben je ook altijd verzekerd van goede beveiliging, back-ups en updates. Is er toch nog iets wat op het laatste moment aangepast moet worden? Geen probleem! We staan 24/7 voor je klaar. Zo combineren wij het persoonlijke en flexibele van een freelancer met de expertise en tools van een webdesign bureau.

CONCLUSIE

Er zijn genoeg opties om uit te kiezen. We hopen je met deze blog geholpen te hebben met het kiezen van een passende partner. Welke keuze je ook maakt, bij The Pixel Bakery vinden we het belangrijk dat jij kiest voor een partner die toegewijd is aan het succes van jouw restaurant.

meer weten over dit onderwerp?

Ontdek hoe wij jouw restaurant op online gebied kunnen verbeteren met één van onze specialisten. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

020 210 1645
hello@thepixelbakery.nl